tel.: 572 551 250knihovna@knihovnabbb.cz

2013

V Uherském Hradišti přinesl třináctý ročník pohádkové noci šedesáti chlapcům a děvčatům pořádnou porci zábavy. V čítárně knihovny se mohli zaposlouchat do Princezny na hrášku, nejoblíbenější pohádky vzácného hosta, dánské konzulky Lise Schouboe. Ta dětem přečetla pohádku ve své mateřštině, zatímco v češtině ji interpretoval hradišťský starosta Květoslav Tichavský. Poté se s komponovaným pořadem představili druháci z kunovické ZŠ U Pálenice a následoval příchod H.Ch.Andersena v podání herce Pavla Majkuse. Nabitý program pokračoval scénickým čtením knihy Čarodějnice v podání herců Ireny a Davida Vackových. Programové finále patřilo kouzelníku Jiřímu Hadašovi, při jehož vystoupení nebyla nouze o emoce, výbušnost, smích, dupání a křik!


Vrcholem pak byla polštářová bitva u pohádkového stromu za knihovnou. Zde se před zraky dánské konzulky, hradišťského starosty, knihovnic a dalších diváků odehrála nelítostná bitva mezi kluky a holkami, která neměla vítězů ani poražených. Děti byly natolik "vyhecované", že jim vůbec nevadil drobný déšť...


Veliké překvapení večer čekalo na dvacítku spáčů, kteří z rukou paní konzulky obdrželi každý jednotlivě úžasný dárek - stavebnici Lego. Nadšení dětí neznalo mezí. "Programem hradišťské Noci s Andersenem jsem nadšená. Můj obdiv zasluhují obě knihovnice Mirka a Hanka, zakladatelky akce, která se přenesla do zemí v Evropě i v zámoří," řekla při loučení paní Lise Schouboe.

Mohlo by vás zajímat
Na co se můžete těšit
Právě probíhající

Tipy na nákup

Napište nám, které tituly byste rádi uvítali v nabídce našich oddělení.

Zajímavé odkazy
Naši partneři